Βράβευση απόφοιτης του Τμήματος Επιστήμης των Υλικών

Η Δρ. Αναστασία-Μαρία Μοσχόβη είναι απόφοιτη του Τμήματος Επιστήμης των Υλικών του Πανεπιστημίου Πατρών και κάτοχος διδακτορικου τίτλου από το Τμήμα Χημικών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Πατρών. Εργάζεται ως επικεφαλής του Τμήματος Έρευνας & Καινοτομίας της εταιρείας Μονόλιθος και ανακηρύχθηκε ως 2023 "Woman in Energy" λαμβάνοντας το αντίστοιχο βραβείο από την Ευρωπαϊκή Ένωση (European Sustainable Energy Awards - EUSEW) https://sustainable-energy-week.ec.europa.eu/awards/eusew-2023-awards-winners_en.  

Οι υποψήφιες για το βραβείο θα έπρεπε να ανακαλύψουν τρόπους απεξάρτησης της ευρωπαϊκής οικονομίας από «κρίσιμα υλικά» τα οποία προέρχονται από Τρίτες χώρες. Η υποψηφιότητα της κ. Μοσχόβη αφορούσε σε μια πρωτοποριακή μέθοδο που ανακάλυψε στην εταιρείας ανακύκλωσης Μονόλιθος σύμφωνα με την οποία προβλέπεται η ανάκτηση πολύτιμων μετάλλων, όπως πλατίνα, ρόδιο και παλλάδιο από κελιά καυσίμου και άλλες συσκευές καύσης που χρησιμοποιούνται για την παραγωγή ενέργειας από υδρογόνο.

 
Συγχαίρουμε την κα Μόσχοβη για αυτήν της τη διάκριση και της ευχόμαστε να συνεχίσει να είναι τόσο δημιουργική στον τομέα της.