schedule small

Ενημερωμένο Ωρολόγιο Πρόγραμμα Χειμερινού Εξαμήνου 2018-2019 (18/10/18)

ΧΑΡΤΗΣ με τις αίθουσες και τα κτίρια του Τμήματος

 

Εισαγωγή στην Οικονομική Επιστήμη για Μηχανικούς και Επιστήμονες: Διδάσκων κ. Σαλαμαλίκη, Τμήμα Οικονομικών Επιστημών, eClass url: https://eclass.upatras.gr/courses/ECON1374/

Εισαγωγή στην Διοίκηση και Οργάνωση Επιχειρήσεων για Μηχανικούς και Επιστήμονες: Διδάσκων Καρφάκη Ελένη, Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων, eClass url: https://eclass.upatras.gr/courses/BMA573/

Δομικά Υλικά: Διδάσκοντες Αικατερίνη Παπανικολάου / Τριανταφυλλιά Καραντώνη, Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών, eClass url: https://eclass.upatras.gr/courses/CIV1502/

Οι σύνδεσμοι λειτουργούν αφού έχετε συνδεθεί στην πλατφόρμα του eClass.

 

Οι ημερομηνίες έναρξης των διαλέξεων και των Εργαστηρίων θα γίνουν γνωστές με ανακοίνωση στην ιστοσελίδα eclass του κάθε μαθήματος ξεχωριστά.

Διαβάστε περισσότερα: Ωρολόγιο πρόγραμμα μαθημάτων και εργαστηρίων

Το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ενημερώνει τους ενδιαφερόμενους φοιτητές των Α.Ε.Ι. και Α.Ε.Α. της χώρας, ότι από την Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2018 έως και την Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2018 μπορούν να υποβάλουν ηλεκτρονική αίτηση για χορήγηση μετεγγραφής. Στην ανωτέρω προθεσμία υποβάλλονται αιτήσεις:

  • από ενδιαφερόμενους φοιτητές για μετεγγραφή με μοριοδοτούμενους λόγους,
  • από αδέλφια προπτυχιακούς φοιτητές,
  • από ενδιαφερόμενους φοιτητές που εισήχθησαν καθ΄ υπέρβαση του αριθμού εισακτέων στα ΑΕΙ, είτε ως Έλληνες πολίτες της Μουσουλμανικής Μειονότητας της Θράκης, είτε ως έχοντες κυπριακή καταγωγή για τους οποίους ισχύουν ειδικές διατάξεις μετεγγραφής.

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να επισκέπτονται την ειδική εφαρμογή μετεγγραφών στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://transfer.it.minedu.gov.gr (ή μέσω της ιστοσελίδας του Υπουργείου) προκειμένου να υποβάλουν ηλεκτρονικά την αίτησή τους.

Διαβάστε περισσότερα: Μετεγγραφές ακαδημαϊκού έτους 2018-19

Σας προσκαλούμε να παρακολουθήσετε τη διάλεξη που θα δώσει ο κ. Αδαμόπουλος την Δευτέρα 22/10/2018 και ώρες 15:00 – 16:00, στην αίθουσα Σεμιναρίων του Τμήματος Επιστήμης των Υλικών με θέμα: «Μοριακά Υλικά».

Σας ενημερώνουμε ότι οι διαλέξεις των Προπτυχιακών μαθημάτων όλων των εξαμήνων, του χειμερινού εξαμήνου του ακαδημαϊκού έτους 2018-2019, θα ξεκινήσουν την Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2018, σύμφωνα με το ωρολόγιο πρόγραμμα μαθημάτων και εργαστηρίων.

Σε περίπτωση διαφορετικής ημερομηνίας έναρξης (αφορά στα μαθήματα ΕΚΤΟΣ του Α' εξαμήνου) θα ειδοποιηθείτε με σχετική ανακοίνωση από τον διδάσκοντα μέσω της πλατφόρμας του eClass.

Διαβάστε περισσότερα: Έναρξη μαθημάτων χειμερινού εξαμήνου

Οι αιτήσεις ορκωμοσίας για την εξεταστική περίοδο Σεπτεμβρίου 2018 θα κατατίθενται στην Γραμματεία του Τμήματος από Τρίτη 16-10-2018 έως και Παρασκευή 26-10-2018.

Δεν θα γίνονται δεκτές αιτήσεις που θα κατατεθούν αργότερα από τις προκαθορισμένες ημερομηνίες.

Στις Έντυπες Αιτήσεις Γραμματείας μπορείτε να δείτε τη διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσετε και να βρείτε τα δικαιολογητικά Ορκωμοσίας.

 

Από την Γραμματεία

(ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΠΡΟΠΤΥΧΙΑΚΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ μέσω της πλατφόρμας του eClass)

Από 01 Σεπτεμβρίου 2018 έως 31 Οκτωβρίου 2018.

Για να ανανεώσετε την εγγραφή σας στο τρέχον εξάμηνο πηγαίνετε Χαρτοφυλάκιο > Χειμερινό Εξάμηνο και κάνετε κλικ στις "Ομάδες Χρηστών" (αριστερό μενού) και επιλέγετε την εγγραφή σας στην ομάδα "Ανανέωση Εγγραφής στο Χειμερινό εξάμηνο ακαδ. έτους 2018-2019".

ΠΡΟΣΟΧΗ: ΜΗΝ ΑΠΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΑΠΟ ΤO ΜΑΘΗΜΑ "ΧΕΙΜΕΡΙΝΟ ΕΞΑΜΗΝΟ" ΔΙΟΤΙ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΕΙΤΕ ΑΠΟ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΟΜΑΔΕΣ ΠΟΥ ΕΧΕΤΕ ΕΠΙΛΕΞΕΙ.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΕ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΕΠΙΛΟΓΗΣ: Η ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΟΡΙΣΤΕΙ ΑΚΟΜΑ.

Ανακοινώνεται ότι η παρουσίαση-εξέταση των Διπλωματικών Εργασιών ΙΙ για την εξεταστική περίοδο Σεπτεμβρίου 2018 του ακαδημαϊκού έτους 2017-2018, θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα Σεμιναρίων του Τμήματος, με το ακόλουθο πρόγραμμα:

Διαβάστε περισσότερα: Πρόγραμμα παρουσιάσεων – εξετάσεων των Διπλωματικών Εργασιών ΙΙ

Ανακοινώνεται ότι οι ανανεώσεις εγγραφής των προπτυχιακών φοιτητών του Τμήματος Β΄, Γ΄, Δ' και Ε' έτους σπουδών για το χειμερινό εξάμηνο του τρέχοντος ακαδημαϊκού έτους θα πραγματοποιούνται από 01 Σεπτεμβρίου 2018 έως 31 Οκτωβρίου 2018  μέσω της δικτυακής πύλης της Ηλεκτρονικής Γραμματείας του Πανεπιστημίου Πατρών.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Κατά την περίοδο αυτή πραγματοποιείται ανανέωση εγγραφής εξαμήνου και όχι οι δηλώσεις μαθημάτων. Εντός του Οκτωβρίου 2018 θα γίνουν οι δηλώσεις μαθημάτων (οι οποίες αφορούν όλα τα έτη σπουδών), σε ημερομηνίες που θ’ αποφασιστούν από τις αρμόδιες αρχές του Πανεπιστημίου.

Από την Γραμματεία

Το Κέντρο Επιμόρφωσης και Διά Βίου Μάθησης του Πανεπιστημίου Πατρών ανακοινώνει την έναρξη των νέων καινοτόμων προγραμμάτων εξ αποστάσεως επιμόρφωσης (e-learning) Professional English I & II σε συνεργασία με το British Council με προνομιακές παροχές για τα μέλη της κοινότητας του Πανεπιστημίου Πατρών:

http://kedivim.upatras.gr/courses/professional-english/ 

Τα προγράμματα σχεδιάστηκαν μετά από σχετικό αίτημα αρμόδιων υπηρεσιών του Πανεπιστημίου και απευθύνονται σε προπτυχιακούς, μεταπτυχιακούς φοιτητές και υποψήφιους διδάκτορες του Πανεπιστημίου Πατρών οι οποίοι/ες ενδιαφέρονται για την απόκτηση της πιστοποίησης γλωσσομάθειας αγγλικής γλώσσας IELTS Academic για ακαδημαϊκές σπουδές καθώς και για εργασία στην Ελλάδα ή το εξωτερικό.

Το εντατικό πρόγραμμα Professional English Ι περιλαμβάνει

Διαβάστε περισσότερα: Αγγλικά (IELTS) για Φοιτητές & Ερευνητές του Πανεπιστημίου

Το Διοικητικό συμβούλιο του Φλαμπούρειου κληροδοτήματος βορείου Ελλάδος προκηρύσσει την χορήγηση 3 (τριών) υποτροφιών σε οικονομικά αδύνατους νέους και ο νέες που γεννηθήκαν πρωτίστως και κατά προτεραιότητα στο Δημοτικό Διαμέρισμα φλάμπουρου στη συνεχεία στην Κοινότητα Λεχόβου και στο Δημοτικό Διαμέρισμα Δροσοπηγής Ν. Φλώρινας και στο τέλος στην πόλη της Θεσσαλονίκης, για να σπουδάσουν στα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα (Α.Ε.Ι), για το εκπαιδευτικό έτος 2017-2018.

Δικαίωμα έχουν οι υποψήφιοι που

Διαβάστε περισσότερα: Υποτροφίες από το Φλαμπούρειο κληροδότημα