Ανακοινώνεται ότι οι ανανεώσεις εγγραφής των προπτυχιακών φοιτητών του Τμήματος Β΄, Γ΄ και Δ' έτους σπουδών για το χειμερινό εξάμηνο του τρέχοντος ακαδημαϊκού έτους θα πραγματοποιούνται από 1 Σεπτεμβρίου 2017 έως 31 Οκτωβρίου 2017  έσω της δικτυακής πύλης της Ηλεκτρονικής Γραμματείας του Πανεπιστημίου Πατρών.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Κατά την περίοδο αυτή πραγματοποιείται ανανέωση εγγραφής εξαμήνου και όχι οι δηλώσεις μαθημάτων. Στο αμέσως επόμενο διάστημα θα γίνουν οι δηλώσεις μαθημάτων (οι οποίες αφορούν όλα τα έτη σπουδών), σε ημερομηνίες που θ’ αποφασιστούν από την Κοσμητεία.

Από την Γραμματεία

Το Εργαζάκειο Ίδρυμα, το οποίο έχει ως σκοπό τη χορήγηση υποτροφιών σε οικονομικά αδύνατους αριστούχους απόφοιτους Λυκείου, για τη συνέχιση των σπουδών τους σε Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα, προκήρυξε φέτος δύο (2) νέες υποτροφίες για υποψήφιους, οι οποίοι κατάγονται από την τέως επαρχία Πεδιάδος Ν. Ηρακλείου, την τέως επαρχία Λασιθίου Ν. Λασιθίου και την πόλη του Ηρακλείου.

Δείτε την Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

Από το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ανακοινώνεται ότι οι εγγραφές των επιτυχόντων στα Τμήματα και τις Σχολές της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης με την ειδική κατηγορία Αλλοδαπών – Αλλογενών και αποφοίτων λυκείων ή αντίστοιχων σχολείων κρατών – μελών της Ε.Ε. θα γίνουν από 22 Σεπτεμβρίου μέχρι και 29 Σεπτεμβρίου 2017.
Η αναλυτική εγκύκλιος εγγραφών θα ανακοινωθεί στο προσεχές διάστημα και θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.

Ακολουθεί η απόφαση του Υπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.

Διαβάστε περισσότερα: Εγγραφή των επιτυχόντων Αλλοδαπών – Αλλογενών

Αγαπητοί φοιτητές,
κατόπιν της ηλεκτρονικής σας εγγραφής στην ηλεκτρονική διεύθυνση του ΥΠ.Π.Ε.Θ. https://eregister.it.minedu.gov.gr, και της λήψης των καταστάσεων από το ΥΠ.Π.Ε.Θ. μαζί με ενημερωτική εγκύκλιο εγγραφών 2017, σας ενημερώνουμε ότι οι ημερομηνίες εγγραφών έχουν οριστεί από 25 Σεπτεμβρίου 2017 έως και 2 Οκτωβρίου 2017 και θα πρέπει να προβείτε στα ακόλουθα:

Διαβάστε περισσότερα: Έναρξη εγγραφών νεοεισαχθέντων

Ανακοινώνεται ότι κατόπιν απόφασης της Επιτροπής Προγράμματος και Κανονισμού Σπουδών η κατάθεση των Διπλωματικών Εργασιών Ι & ΙΙ θα γίνει ως κάτωθι:

Διαβάστε περισσότερα: Κατάθεση Διπλωματικών Εργασιών εξεταστικής περιόδου Σεπτεμβρίου 2017

ΑΚΑΔΗΜΑΙΚΟ ΕΤΟΣ 2017-2018

ΕΓΓΡΑΦΗ ΕΞΑΜΗΝΟΥ

(ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΠΡΟΠΤΥΧΙΑΚΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΕΚΤΟΣ ΨΗΦΙΑΚΟΥ ΑΛΜΑΤΟΣ)

 ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΣΤΟ ΧΕΙΜΕΡΙΝΟ ΕΞΑΜΗΝΟ ΑΚΑΔ. ΕΤΟΥΣ 2017-2018: Από 19 Σεπτεμβρίου 2017 έως 31 Οκτωβρίου 2017.

Για να ανανεώσετε την εγγραφή σας στο τρέχον εξάμηνο πηγαίνετε στην λειτουργία "Ομάδες Χρηστών" και επιλέξτε την εγγραφή σας στην ομάδα "Ανανέωση Εγγραφής στο Χειμερινό εξάμηνο ακαδ. έτους 2017-2018".

ΠΡΟΣΟΧΗ: ΜΗΝ ΑΠΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΑΠΟ ΤO ΜΑΘΗΜΑ "ΧΕΙΜΕΡΙΝΟ ΕΞΑΜΗΝΟ" ΔΙΟΤΙ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΕΙΤΕ ΑΠΟ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΟΜΑΔΕΣ ΠΟΥ ΕΧΕΤΕ ΕΠΙΛΕΞΕΙ.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΕ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΕΠΙΛΟΓΗΣ: Η ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΟΡΙΣΤΕΙ ΑΚΟΜΑ.

 

Από την Γραμματεία

Κατά την ακαδημαϊκή περίοδο 2017-2018 και για 8η συνεχή χρονιά θα χορηγηθούν οι υποτροφίες «Ανδρέας Μεντζελόπουλος» για σπουδές στο Πανεπιστήμιο Πατρών. Αίτηση μπορούν να υποβάλουν μόνο φοιτητές του Πανεπιστημίου Πατρών. Ειδικότερα θα χορηγηθούν:

Διαβάστε περισσότερα: Υποτροφίες "ΑΝΔΡΕΑΣ ΜΕΝΤΖΕΛΟΠΟΥΛΟΣ"

Εγγραφή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση -ΧΩΡΙΣ ΑΜΚΑ

Κατόπιν αιτημάτων επιτυχόντων για εγγραφή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση χωρίς τη χρήση του Αριθμού Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (ΑΜΚΑ) λόγω θρησκευτικών πεποιθήσεων ή άλλων αντικειμενικών δυσκολιών, ορίζουμε για τους εν λόγω εισαχθέντες, καταληκτική προθεσμία εγγραφής, για το ακαδημαϊκό έτος 2017-2018, την Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου 2017.
Για την εγγραφή τους οι επιτυχόντες ή νομίμως εξουσιοδοτημένο από αυτούς πρόσωπο, καταθέτουν στη Γραμματεία της Σχολής ή του Τμήματος τα ακόλουθα δικαιολογητικά:

Διαβάστε περισσότερα: Εγγραφή νεοεισαχθέντων ακαδ. έτους 2017-18 χωρίς ΑΜΚΑ

Όσοι φοιτητές έχετε τους ακόλουθους αριθμούς μητρώων παρακαλείσθε σύμφωνα με σχετική οδηγία του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών (ΙΚΥ) που αφορά το «Πρόγραμμα Οικονομικής Ενίσχυσης Επιμελών Φοιτητών/-τριών που ανήκουν σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες (ΕΚΟ) Ακαδ. Έτους 2016-2017» να υποβάλλετε σχετικό αίτημα για βεβαίωση επιτυχούς εξέτασης (υποχρεωτικά παραδοτέο) είτε για το 40% των μαθημάτων του χειμερινού εξαμήνου (Α¢ εξάμηνο ακαδ. έτους 2016-2017) είτε για το 60% των μαθημάτων του ακαδ. έτους 2016-2017 στην διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.. Παρακαλείσθε στο e-mail σας να προσδιορίζετε μόνο μία από τις προαναφερθέντες βεβαιώσεις καθώς μόνο η μία από αυτές θα ληφθεί υπόψη.

Διαβάστε περισσότερα: Ανακοινώσεις από το Πρόγραμμα Οικονομικής Ενίσχυσης Επιμελών Φοιτητών/-τριών που ανήκουν σε...