Υπολογιστικό Κέντρο

Τα Πληροφοριακά Συστήματα και η χρήση αυτών αποτελούν βασικό συστατικό της σύγχρονης εκπαιδευτικής διαδικασίας. Το Υπολογιστικό Κέντρο (Υ/Κ) του Τμήματος έχει βασικό του σκοπό να υποστηρίξει την προσπάθειά σας για την απόκτηση γνώσεων.

 

cclab lab


Βρίσκεται στα κτίρια απέναντι από το κτίριο της Γραμματείας του Τμήματος (βλέπε χάρτη στα κτίρια του Τμήματος).

Oι υπολογιστές του είναι διαθέσιμοι σε όλους τους φοιτητές του Τμήματος

  • όταν δεν πραγματοποιείται εργαστήριο (βλέπε εβδομαδιαίο ωρολόγιο πρόγραμμα χρήσης του Υ/Κ)
  • από τις 09.00 έως τις 16.00 καθημερινά, εκτός Σαββάτου, Κυριακής και αργιών.

Για οποιαδήποτε πληροφορία ή απορία, τεχνική υποστήριξη, αναφορά προβλημάτων κλπ μπορείτε να επικοινωνείτε είτε με άμεση επαφή στις ώρες λειτουργίας του Υ/Κ είτε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου με τους υπεύθυνους του Κέντρου, κ. Σέρπη Έλενα (Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.) και κ. Ζωγά Σταύρο (Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.).

 

UPnet ID και ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΕΣ ΤΟΥ Υ/Κ

Κατά την εγγραφή σας στο Τμήμα, σας δόθηκε έντυπο με τίτλο «Ο κόσμος του Διαδικτύου στο Πανεπιστήμιο Πατρών». Σε αυτό αναγράφονται τα στοιχεία του UPnet ID σας, δηλ. του λογαριασμού πρόσβασής σας σε όλες τις προσφερόμενες ηλεκτρονικές υπηρεσίες του Πανεπιστημίου Πατρών. Για να ενεργοποιήσετε τις επιμέρους υπηρεσίες και να διαχειριστείτε τον λογαριασμό σας θα πρέπει πρώτα να συνδεθείτε στην ιστοσελίδα mussa.upnet.gr/user.

pginalogo simple

 

 

Με τα στοιχεία (username και password) του UPnetIDσας έχετε πρόσβαση και στους υπολογιστές του Υ/Κ. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να περάσετε τα στοιχεία σας στο πρόγραμμα επαλήθευσης ταυτότητας χρήστη pGina

 

 

 

 Bizhub 283 bizhub 283 large a

Η είσοδός σας στο σύστημα σας δίνει πρόσβαση στον κεντρικό εκτυπωτή. Λεπτομερείς οδηγίες εκτύπωσης υπάρχουν στο αρχείο μορφής pdf (printingGuide) στην επιφάνεια εργασίας του Η/Υ που χρησιμοποιείτε.

Ο μέγιστος επιτρεπτός αριθμών εκτυπώσεων ορίζεται στις 30 σελίδες τον μήνα για κάθε φοιτητή.